Καθημερινή exposed ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Καθημερινή exposed

4 Νοεμβρίου 2009

Καθημερινή exposedΑπό Reporter


Όπως γίνεται αντιληπτό και από τη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε αρκετά blogs, η συγκεκριμένη σελίδα της Κυριακάτικης Καθημερινής κυκλοφόρησε σε μορφή draft, έχοντας συμπεριλάβει μαζί και σημειώσεις “εσωτερικής κατανάλωσης”, με την υπόδειξη του δημοσιογράφουγια εντονότερη προσοχή λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που υφίσταται.

Το δημοσιογραφικό παράπτωμα της Καθημερινής, ήταν απόρροια μιας… συνηθισμένης διαδικασίας στο δημοσιογραφικό χώρο που έχει να κάνει με τις σημειώσεις που υποβάλλουν οι αρθρογράφοι στους αρχισυντάκτες για την ενσωμάτωση ορισμένων στοιχείων και δεδομένων κατά το ¨”χτένισμα” του κειμένου.

Όταν όμως κάτι τέτοιο αποκαλύπτεται και γίνεται εν δήμω..τα πράγματα αποκτούν μια άλλη διάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews ο Βαγγέλης Μανδραβέλης έχει ήδη θέσει τη παραίτησή του στη διάθεση της εφημερίδας, για το λάθος του. Λάθος που επιβαρύνει όμως και τον Λεωνίδα Στεργίου (τον ΛΕΟ, σύμφωνα με την υποσημείωση), αλλά κυρίως θέτει ένα άλλο ζήτημα προς προβληματισμό:

Την σημασία της περίφημης κατηγορίας “φίλοι της εφημερίδας”, μέσα στο οποίο εδράζεται το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, της Οικογένειας Εφραίμογλου, ιδιοκτητών, μεταξύ άλλων και της Vivodi.

Εκτός από το σπάσιμο των ορίων δεοντολογία για την ευνοϊκή μεταχείριση ενός ιδρύματος (sic) σε ένα δημόσιο διαγωνισμό, είναι για μια ακόμη φορά έκδηλη η επιρροή της δημοσιογραφικής πένας, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτό σε μία περίοδο. έντονα πολιτική, που όλοι γνωρίζουν τις πιέσεις που δέχεται ο δημοσιογραφικός κόσμος για την κύβδιλη δημιουργία εικόνων, παραστάσεων και πρωταγωνιστών.

Related Posts with Thumbnails