Άγριο Κυνήγι μεταναστών στην Βικτώρια ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Άγριο Κυνήγι μεταναστών στην Βικτώρια

6 Νοεμβρίου 2009

Άγριο Κυνήγι μεταναστών στην Βικτώρια


Πολλά και διάφορα μπορούν να συμβούν σε έναν ανυποψίαστο πολίτη που απολαμβάνει τον καφέ του στα στέκια της Αθήνας το μεσημέρι. Λίγοι όμως είχαν την εμπειρία να ζήσουν την κινηματογραφική εικόνα των εξαθλιωμένων έγχρωμων μεταναστών στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις..
Σήμερα λοιπόν στην πλατεία Βικτωρίας, που τελευταία έχει γίνει στέκι μεταναστών οι οποίοι δουλεύουν ως πλανόδιοι πολίτες, μια διμοιρία αστυνομικών, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε έναν έγχρωμο πλανόδιο πωλήτη συλλαμβάνοντας τον, και την ίδια στιγμή σε δευτερόλεπτα ξεσηκώνονται όλοι οι πλανόδιοι μαζεύντας τη πραμάτεια τους,

τρέχοντας να γλυτώσουν από το αστυνομικό κυνηγητό. Αν τύχαινε να βρεθείς μπροστά στην πλατεία, η εικόνα που θα έβλεπες θα έμοιαζε με σύναξη πολλών περιστεριών, που τη διαταράσσει η ανθρώπινη παρουσία. Η τρομοκρατία που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι είναι πρωτοφανής, αν και είναι αλήθεια ότι γίνεται το αδιαχώρητο από μικροπωλητές στην πλατεία, μετατρέποντας την σιγά σιγά σε γκέτο μεταναστών.

Related Posts with Thumbnails