Έξαρση του EITZ στην Ρωσσία! ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Έξαρση του EITZ στην Ρωσσία!

28 Οκτωβρίου 2009

Έξαρση του EITZ στην Ρωσσία!

 

Επιφανείς ειδικοί στην επιδημία του ΕΙΤΖ, από όλον τον κόσμο, υπολογίζουν ότι οι περιπτώσεις φορέων του ΕΙΤΖ στην Ρωσσία, βάσει υπολογισμών έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Η κατάσταση  πλέον είναι εκτός ελέγχου, με θύματα μικρά παιδάκια που είναι φορείς του ΕΙΤΖ.
Ο κ.Ρόμπιν Γκόρνα, διευθυντής στο International Aids Society, καλεί την Ρωσσία να αναλάβει πλέον έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που πλήττει κυρίως τους υπολογιζόμενους σε 2 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών.


Το προφίλ των φορέων της πανδημίας είναι κυρίως άτομα κάτω των 30 ετών, δηλαδή μεγάλο κομμάτι της ρωσικής νεολαίας. Η ραγδαία αύξηση αποδίδεται στην διάδοση της ηρωίνης και της ενδοφλέβιας χρήσης τους, κάτι που οφείλεται στο αυξημένο εμπόριο από το Αφγανιστάν .


Μεγάλο πρόβλημα επίσης προκαλεί το νομοθετικό σύστημα, που πολλές φορές παρεμποδίζει την λήψη έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, όπως η απαγόρευση χορήγησης μεθαδόνης ως μέσο αποτοξίνωσης των χρηστών ηρωίνης.Η χρηματοδότηση για προγράμματα περιορισμού της πανδημίας προέρχεται κύρια από φιλανθρωπικές οργανώσεις, την οποία βοήθεια θα περιορίσει η Ρωσσία, θέλοντας να προβληθεί ως μία ανεπτυγμένη οικονομία.


 Τέλος στο παραπάνω βίντεο, μπορεί κανείς να δεί το προσωπικό δράμα βρεφών και μικρών παιδιών, που πάσχουν από ΕΙΤΖ.

Related Posts with Thumbnails