Κόρη γνωστής τραγουδίστριας η Μπιρμπιλή ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Κόρη γνωστής τραγουδίστριας η Μπιρμπιλή

24 Οκτωβρίου 2009

Κόρη γνωστής τραγουδίστριας η Μπιρμπιλή
Κόρη γνωστής τραγουδίστριας της δεκαετίας του 70, είναι η νέα Υπορυργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τίνα Μπιρμπίλη. Η μητέρα της Σούλα Μπιρμπίλη, όπως αποδεικνύει και το παραπάνω βίντεο ήταν πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια, εξού και είχε πολύ μεγάλες συνεργασίες.

Η Σούλα Μπιρμπίλη - Soula Birbili μητέρα της Τίνα Μπιρμπίλη γεννήθηκε στην Δράμα το 1943. Το τραγούδι την κέρδισε απο νωρίς και ερμήνευσε Μ.Θοδωρακη, Ο.Ελύτη, Γ.Σπανο, Ν.Μαυρουδή. Το 1965 κέρδισε το Α’ βραβείο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης: "Ηταν μεγάλη η νύχτα" (Σούλα Μπιρμπίλη / Γιάννης Κακρυλίδης – Νότης Μαυρουδής – Γιώργος Κουρουπός) και αργότερα έφυγε για την Γαλλία, μένοντας μακριά απο το τραγούδι τις ταινίες και γενικά την δημοσιότητα. Οι ταινίες που είχε συμμετοχή είναι:

"Ανεμοστρόβιλος" μια ταινία του 1964 με τους Γιώργο Φούντα, Κώστα Κακαβά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργο Μούτσιο, Σούλα Μπιρμπίλη κ.α. σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη και σε σενάριο Τάσου Κατράπα.

Η κόρη της Τίνα Μπιρμπίλη είναι στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι 39 χρόνων, φυσικός με διδακτορικό και μάστερ στο Imperial Gollege στη διαχείριση περιβάλλοντος.Ξεκίνησε ως συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας.

Ωστόσο διάφοροι κύκλοι του δημόσιου τύπου( Πρώτο Θέμα κ.α.) έχουν αρχίσει έναν ύποπτο κύκλο αρνητικών σχολίων τόσο για την πολιτική της πορεία από την Ανανεωτική Αριστερά όσο και για τις αδιάφορες για τον πολύ κόσμο στυλιστικές της προτιμήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο που ανέλαβε θα διαχειρίζεται ένα πολύ μεγάλο αριθμό κονδυλίων, γιαυτό και έχει ξεσπάσει αυτή η πρεμούρα από τον δημοσιογράφο της μίας των 5.5 εκατομμυρίων.

Related Posts with Thumbnails