Απειλούν τις τράπεζες με απώλεια αδείας! ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Απειλούν τις τράπεζες με απώλεια αδείας!

28 Οκτωβρίου 2009

Απειλούν τις τράπεζες με απώλεια αδείας!
Το Κρεμλίνο έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για την παροχή εγγύησης πρός τις ρωσικές τράπεζες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα προσαρμόσει τα επιτόκια δανεισμού ώστε να παρέχουν φθηνό χρήμα στον πραγματικό τομέα της οικονομίας. Αυτή η ανθεκτικότητα μερικών τραπεζών μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την απώλεια των αδειών τους που εκδίδει η Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Sergei Stepashin, προϊστάμενος της επιτροπής λογιστικού ελέγχου της Ρωσίας.
Η επιτροπή εκτελεί χρέη κοινοβουλευτικού ελέγχου των δημόσιων δαπανών για  την Ρωσία.


«Σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες των εθνικών αρχών, έχουμε όλα  τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης και της άδειας (εργαλεία), στη διάθεσή μας,» κ. Stepashin.


Συνεχίζοντας διευκρινίζει ότι το επίπεδο των επιτοκίων για τι τράπεζες μπορεί και είθισται να κινηθεί μεταξύ του 8-12%.


Ωστόσο οι Ρωσικές Τράπεζες έως τώρα διατηρούν τα επιτόκια τους σε πολύ υψηλά επίπεδα που αγγίζουν και το 20%, το οποίο κατά την άποψη του τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, άποψη που δεν είναι και πολύ διαδεδομένη μεταξύ των οικονομολόγων (συήθως τα χαμηλά επιτόκια ενισχύουν τον πληθωρισμό).
Τόνισε επίσης ότι οι Ρωσικές Αρχές έχουν ξοδέψει παραπάνω από 3 τρισεκτομμύρια ρούβλια για να βοηθήσουν τις τράπεζες στην αντιμετώπιση της κρίσης.


Η κατάσταση με τις ελληνικές τράπεζες δεν φαίνεται να διαφέρει και πάρα πολύ με την παραπάνω. Ίσως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει ανάλογα μέτρα ώστε οι τράπεζες να ισορροπήσουν τα κέρδη τους βοηθώντας την πραγματική οικονομία.

Related Posts with Thumbnails