Παρελθόν η πρωτεύουσα του πλανήτη ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Παρελθόν η πρωτεύουσα του πλανήτη

29 Οκτωβρίου 2009

Παρελθόν η πρωτεύουσα του πλανήτη


Σε πρόσφατες κοινωνικές έρευνες αποδεικνύεται η ύπαρξη ενός παράδοξου φαινομένου. Η πρωτεύουσα  του κόσμου η Νέα Υόρκη, η πόλη που έχτισε όλο τον πλούτο της χάρη στην υπερσυγκέντρωση και υπερεκμετάλλευση μεταναστών εργατών, αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα αποεποίκισης , με χιλιάδες πολίτες της να μεταναστεύουν σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, προσπαθώντας να γλιτώσουν τα μεγάλα φορολογικά βάρη.


Συνολικά, 1.5 εκατ. Νεουρκέζοι πολίτες, εγκατέλειψαν την πόλη για άλλες περιοχές των ΗΠΑ σε ένα διάστημα από το 2000-08. Η πλειοψηφία αυτών ήταν μακροχρόνιοι δημότες της περιοχής, που διατηρούσαν υψηλά εισοδήματα, των οποίων τους φόρους, ο Δήμος της Ν.Υόρκης τώρα χάνει.


Το δυσάρεστο είναι ότι πλέον ο πληθυσμός που τους αντικαθιστά κατέχει πολύ μικρότερα εισοδήματα, και συγκεκριμένα 13% πιο χαμηλά. Αυτό αντανακλάται και στα φορολογικά έσοδα του Δήμου, τα οποία μειώθηκαν αισθητά. Υπολογίζεται ότι οι συνολικές απώλειες εσόδων λόγω της εσωτερικής μετανάστευσης αντιστοιχεί σε 4.3 δισ. δολλάρια.


Τα στατιστικά ευρήματα δείχνουν ότι το 2005 έγινε η μεγαλύτερη καταγεγγραμένη δραπέτευση φορολογουμένων με κοντά 250000 πολίτες, και ότι την περσινή χρονιά το φαινόμενο ήταν εξαιρετικά μειούμενο, με μόλις 126000 να έχουν εγκαταλείψει τον Δήμο.Related Posts with Thumbnails