Σε μεταίχμειο η πορεία της ΕΛΑΣ ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Σε μεταίχμειο η πορεία της ΕΛΑΣ

22 Οκτωβρίου 2009

Σε μεταίχμειο η πορεία της ΕΛΑΣ
Το παραπάνω βίντεο είναι διάφορα εξοργιστικά και αντιδημοκρτατικά γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη βράδυ στα Εξάρχεια, επειτα από παρουσίαση βιβλίου με την παρουσία κοινοβουλευτικών του ΣΥΡΙΖΑ και ανθρώπων της επιστήμης και του πολιτισμού. Είναιη χαρακτηριστική η παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του πολίτη, από μια αστυνομία που έχει γαλουχηθεί τα τελευταία χρόνια σε τέτοιες πρακτικές. Ήταν και η αφορμή για την παραίτηση του στρατηγού Τσιατούρα από την ηγεσία της Αστυνομίας, και μιας σειράς νέων κρίσεων που θα ακολουθήσουν για την ηγεσία της.

Οι πολίτες όμως της Αθήνας, σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν αντιμετωπίζουν αρνητικά, τις ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να ξεκαθαρίσει η κοινωνική κατάσταση στις κοχλάζουσες και θερμές περιοχές της Αθήνας, Κυρίως βλέπουν θετικά τις όποιες προσπάθειες περιορισμού της εγκληματικότητας αλλά και των εστιών κοινωνικής εξαθλίωσης που απειλούν το κέντρο ακόμα και σε υγειονομικό επίπεδο.

Τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες, με φανερή όμως την δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι σε αντιδημοκρατικά φαινόμενα, που τα τελευταία χρόνια ήταν κανόνας για την δράση της Αστυνομίας. Τώρα είναι ο καιρός να μπεί ξανά η τάξη στους δρόμους και η Δημοκρατία στην αστυνομική ασφάλεια. Ο κ. υπουργός Χρυσοχοίδης μας έχει κατά καιρούς καταπλήξει με την ποικιλία των πολιτικών του προτάσεων, ακόμα και σε τομείς (π.χ. Ενέργεια) που δεν έχει πολύχρονη πείρα. Θα ήταν ενδιαφέρον αν παρουσίαζε στον κόσμο ένα συμβόλαιο δημοκρατικής αναδιάρθρωσης του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Με στοχευμένες δράσεις (σεμινάρια δημοκρατικής συμπεριφοράς, ευπρεπούς άσκησης αστυνόμευσης κ.α. ) και συγκεκριμένους στόχους προς επίτευξη, η αλλαγή στην δημοκρατική συνείδηση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μπορούσαν να ξαναεπιστρέψουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Related Posts with Thumbnails