Παραίτηση Αθανασόπουλου-Οι άλλοι πότε θα πάρουν πόδι ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Παραίτηση Αθανασόπουλου-Οι άλλοι πότε θα πάρουν πόδι

11 Οκτωβρίου 2009

Παραίτηση Αθανασόπουλου-Οι άλλοι πότε θα πάρουν πόδιΤον δρόμο τον γρήγορο της εξόδου επέλεξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ο κ.Τάκης Αθανασόπουλος. Στέλνοντας επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών ζήτησε την διακοπή του συμβολαίου του που θα έληγε κανονικά τον επόμενο χρόνο ενώ δεν αξίωσε αποζημίωση.

Βέβαια το σκάνδαλο θα ήταν αν θα ζήταγε αποζημίωση, αφού κατά την διάρκεια της ηχηρής του θητείας στο τιμόνι της ΔΕΗ, έγιναν μεταξύ άλλων οι παράλογες και παράνομες υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, το εκρηκτικό κλίμα εμφυλίου με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την θυγατρικοποίηση της ΔΕΗ που εντέχνως προετοίμαζε, την ευρεία μετοχοποίηση που προωθούσε και άλλα.

Τον δρόμο του βέβαια ακολούθησαν και πολλοί άλλοι διοικητές όπως ο κ. Δ.Μηλιάκου της Αγροτικής και το γνωστό γαλάζιο φρούτο ονόματι Χρ.Χατζηεμμανουήλ(ΟΠΑΠ). Απομένει να δούμε τι θα γίνει στις εναπομείνουσες διοικήσεις κρίσιμων ΔΕΚΟ όπως του ΟΤΕ της Εθνικής , των ΕΛΠΕ, όπου η Διοίκηση έχει το τελευταίο διάστημα δεχτεί μια ευρεία επίθεση απο το Σωματείο των εργαζόμενων που την κατηγορεί για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ηχηρές αποζημιώσεις για εθελούσιες στους ημετέρους, διαδικασίες προσλήψεων διάτρητες και διεφθαρμένες και άλλα πολλά. Μάλιστα η αντίδραση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ ήταν τόσο έντονη (υπήρχαν και δημόσιες καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους το κ.Χρυσοχοίδη) που κατόρθωσε να εκθρονίσει την Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων που ήταν φιλικά προσκείμενη στην Διοίκηση των Χριστοδούλου-Καραλή, επιτυγχάνοντας την ανάδειξη νέου Προεδρείου.

Related Posts with Thumbnails