Ρεβανσισμός των Γερμανών ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Ρεβανσισμός των Γερμανών

16 Οκτωβρίου 2009

Ρεβανσισμός των ΓερμανώνΤα πρώτα γκρίζα σύννεφα των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας είχαν εμφανισθεί ήδη κατά την πρώτη διαπίστωση που έκανε το Πολεμικό Ναυτικό σχετικά με το υποβρύχιο το οποίο δεν είχε σωστή κλίση και του οποίου την αγορά δεν δέχονταν να κάνουν. Η μεγάλη μπόρα στις διμερείς σχέσεις ήταν καθαρά εκδικητική σε σχέση με την στάση μας στην Thyssen Krupp, και εκτυλίχθηκε στην υπόθεση Χριστοφοράκου-Siemens που από την μία η Γερμανική Δικαιοσύνη δεν δέχονταν την έκδοση του στην Ελλάδα, εκθέτοντας την ελληνική κυβέρνηση παρόλο που τα εγκλήματα διατελέστηκαν στο ελληνικό κράτος.Σε δεύτερο επίπεδο οι γερμανοί λειτουργοί ανά τακτά διαστήματα και με τρόπο καθαρά εκβιαστικό, δημοσίευαν τους παραλήπτες των εμβασμάτων της Siemens, προσδοκώντας να συναινέσουμε στην αγορά των υποβρυχίων.

Αφού όμως είδε ότι η υπόθεση Siemens, δεν απέδιδε και πολλά σαν κίνηση, τώρα προχωράει σε επόμενα επίπεδα ακόμη πιο σκληρά. Αρχικά απειλεί να κλείσει μέχρι τέλος του χρόνου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είδηση αρκετή για να ταράξει τα νερά και την ηρεμία της κυβέρνησης, που δεν θέλει ουτε να ακούει για 1500 απολυμένους από τα ναυπηγεία. Από σήμερα όμως μαθαίνουμε ότι οι κινήσεις της γερμανικής κυβέρνησης δεν σταματάνε εδώ. Και ενώ όλα τα υπόλοιπα χρόνια ήταν σθεναρός εχθρός της ιδέας της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. (εν μέρει γιατί φοβάται την είσοδο μιας τόσο μεγάλης πληθυσμιακά χώρας, όσο και ότι έχει ήδη προβλήματα με τους Τούρκους μετανάστες της), τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών και δηλώνει ανοικτά ότι είναι πιθανή η θετική της ψήφο στην χειμερινή αξιολόγηση. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι αν η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει μέχρι τότε κανένα από τα κριτήρια που η Ε.Ε. της είχε θέσει, τότε οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν και άλλη παράταση από τα 3 χρόνια που έχει πάρει ήδη, και ότι τότε θα της προταθεί η ειδική συνεργασία με την Ε.Ε. που η Τουρκία είναι πιθανό να δεκτεί. Βάσει της διατύπωσης δηλαδή υπάρχει περίπτωση η Γερμανία να στηρίξει την Τουρκική ένταξη, ακόμα και αν έχει εκπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων της.

Είναι μια στάση πολύ διαλλακτική, σχετικά με την αξιολόγηση μιας μουσουλμανικής χώρας, που δεν εφαρμόζει τους κανόνες καλής γειτονίας, ούτε βέβαια σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες της Ε.Ε.

Related Posts with Thumbnails