Μπλογκοδικαστήρια και "λαμπερός" υπόκοσμος ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Μπλογκοδικαστήρια και "λαμπερός" υπόκοσμος

12 Οκτωβρίου 2009

Μπλογκοδικαστήρια και "λαμπερός" υπόκοσμος


Αίσθηση προκαλεί η πρώτη ουσιαστικά υπόθεση που περνά από την σφαίρα των μπλογκοδικαστηρίων (σε αντιστοιχία με τα γνωστά τηλε-δικαστήρια). Η υπόθεση του γνωστού μοντέλου, της 32χρονης Μαρίαννας Μπερερή με την ανάμειξη της σε κύκλωμα εμπορίας κόκας και πορνείας αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη κίτρινη (γιατί απο πολιτικές είχαμε πολλές όπως π.χ. το Βατοπαίδι που έριξε την κυβέρνηση) υπόθεση που έχει για συγκεκριμένους λόγους θαφτεί από την μεσημεριανή ζώνη και η οποία έχει κατακλύσει την ζήτηση στα ελληνικά μπλογκς. Και θάφτηκε από την showbiz γιατί πολύ απλά είναι κατά πλειοψηφία ανεμιγμένη σε αυτήν και πρόκειται να πλήξει πολλά γνωστά ονόματα.Ο κόσμος πραγματικά διψάει για μάυρη πληροφόρηση προσώπων, αφού έχει βουλιάξει ο γούγλης από τις αναζητήσεις αναγνωστών με το όνομα του μοντέλου.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια από την στιγμή που συγκεκριμένο blog ( www.stifora.gr ) δημοσίευσε τον κατάλογο με τα ονόματα πελατών (σε ναρκωτικά και σε είδος) που συναλλάσονταν μαζί της. Ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μεγάλος και περιλαμβάνει το σύνολο του τηλεοπτικού κόσμου μαζί με επιχερηματίες.

Εδώ θα μου αντιτείνατε ότι δεν είναι θεμιτό να γίνεται μια δημόσια κατακραυγή προσώπων και συνειδήσεων καταδικάζοντας την πολύχρονη καριέρα κάποιων ανθρώπων. Από την άλλη όπως πολύ σωστά δήλωσε και ένας αναγνώστης σε αντίστοιχη περίπτωση η showbiz έχει αποτελέσει ένα άκαρδο τηλεδικείο που στέλνει άκαρδα και άκριτα στο πύρ το εξώτερον τόσους ανθρώπους, με μόνο δόλο την πρόσκαιρη θεαματικότητα.Δεν θα τους άξιζε μια παρόμοια αντιμετώπιση από τον κόσμο των μπλόγκ;

Η απάντηση που εγώ δίνω είναι όχι, καθώς θεωρώ είδηση μόνο αυτό το γεγονός που έχει εξαντλήσει την θεσμική του διαδικασία. Με άλλα λόγια το έγκλημα που έχει όντως διαπιστωθεί είτε έχει περάσει απο δίκη.Γιαυτό και όποια αναδημοσίευση της υπόθεσης που κάναμε σε αυτό το μπλόγκ ήταν μόνο για την σύλληψη του μοντέλου και όχι για την παράπλευρη ιστορία που εκκρεμεί και μένει να αποδειχθεί. Και για έναν άλλον λόγο όμως, ότι δεν πιστεύουμε στην κατάσταση των τηλεδικείων και του δημόσιου διασυρμού, γι'αυτό και θα περιμέναμε μια αντίστ οιχη στάση από τον τηλεοπτικό κόσμο. Αλλιώς πως περιμένουν τα μπλόγκ να μην λειτουργούν εκδικητικά εντέλει στην εώς τώρα δράση του κίτρινου τηλεοπτικού τύπου.

Related Posts with Thumbnails