Γήπεδο στον ΠΑΟ-δώρο Νικήτα στον Βωβό ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Γήπεδο στον ΠΑΟ-δώρο Νικήτα στον Βωβό

11 Οκτωβρίου 2009

Γήπεδο στον ΠΑΟ-δώρο Νικήτα στον ΒωβόΤο παθιασμένο όνειρο χιλιάδων φιλάθλων πήρε την έγκριση από το ΣτΕ, που αποτελεί την ανώτερη νομική βαθμίδα, και σχεδόν τίποτα δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του.

Τώρα το τίποτα είναι τρόπος του λέγειν, καθώς το ενδιαφέρον τώρα κερδίζει η αντίδραση της πλευράς Βωβού. Μπορεί μέν η απόφαση του ΣτΕ να έκρινε αντισυνταγματική την ανέγερση δημαρχιακού Μέγαρου και εμπορικού κέντρου από την εταιρεία Βωβού, προσέξτε όμως, αυτή η απόφαση είναι αθροιστική. Δηλαδή θεωρεί αντισυνταγματική την ταυτόχρονη ανέγερση των δυο οικοδομημάτων. Δεν αναφέρει ρητά ότι η ανέγερση ενός από τα δυο κτίρια (είτε του Δημαρχείου είτε του εμπορικού κέντρου) θα είναι επίσης αντισυνταγματική. Και όταν ακόμη στην επόμενη παράγραφο το ΣτΕ κρίνει συνταγματική βάσει του άρθρου 24 την ανέγερση μικροεμπορικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του γηπέδου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ), το παράθυρο που μένει στην εταιρεία του Βωβού είναι αρκετά μεγάλο.

Έτσι αν ένας από τους δύο (Δήμος ή Βωβός) παραχωρήσει τα δικαιώματα του στον άλλο εκπρόσωπο, τότε θα έχουμε νέο γύρο δικαστικών υποθέσεων γύρω από την συνταγματικότητα της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου του Βωβού. Και το λέμε αυτό επειδή βάσει πληροφοριών φαίνεται ο Δήμος να είναι πρόθυμος να παραχωρήσει την θέση του, με αποτέλεσμα ο Βωβός εντέλει να κερδίζει σε συντελεστή δόμησης, να έχει δικαίωμα δηλαδή να ανεγείρει ακόμα και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο αν το ΣτΕ βγάλει εκ νέου απόφαση.

Με λίγα λόγια αν το τεχνοκρατικό προσωπικό (μηχανικοί, δικηγόροι, συνταγματολόγοι) και ο ίδιος ο Βωβός, αποφασίσουν να διεκδικήσουν εκ νέου στο ΣτΕ την ανέγερση μόνο του εμπορικού του κέντρου στον Βοτανικό, ενδέχεται να αναβληθεί για πολλοστή φορά η ανέγερση του ποδοσφαιρικού συγκροτήματος του Πανθηναικού.

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση..

Related Posts with Thumbnails