Η τραμπάλα του χειμώνα ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Η τραμπάλα του χειμώνα

7 Οκτωβρίου 2009

Η τραμπάλα του χειμώναΜετά από μια σαρωτική νίκη και επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και επειδή πρέπει να υπολογίζουμε σοβαρά την ρευστότητα της πολιτικής σκηνής, ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι εκτυλίσσεται για τον χειμώνα που ακολουθεί. Μια ιδιότυπη τραμπάλα που θα ζυγίσει το ειδικό βάρος των δύο παρατάξεων στον δημόσιο διάλογο. Με απλά λόγια είναι δύσκολο να προβλέψεις αν η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή τα εσωκομματικά της ΝΔ θα επιβληθούν στην πολιτική σκηνή.

Είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα για να ποντάρει κανείς και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα έχει τεράστια ειδική αξία, όταν μάλιστα εκκρεμεί το ζήτημα της εκλογής Προέδρου. Και αυτό γιατί εάν η ΝΔ σε αυτό το διάστημα εμφανίσει μια ιδιαίτερη συσπείρωση και ενδιαφέρον γύρω από τα εσωκομματικά της, και αν καταφέρει να παρουσιάσει μια ισχυρή προεδρική αντιπροσώπευση δεν είναι και απίθανο να τραβήξει το χαλί της Προεδρίας της Δημοκρατίας κάτω από τα πόδια του ΠΑΣΟΚ, λειτουργώντας εν μέρει και ρεβανσιστικά στην πρότερη αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια το ίδιο πιστόλι δεν είναι πάντα σίγουρο ότι έχει και δεύτερη σφαίρα.

Αντίθετα αν την πρωτιά του ενδιαφέροντος τραβήξει το φιλόδοξο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάσει ορατά αποτελέσματα και ενθουσιάσει την κοινωνία ή ακόμα αν παρουσιαστεί ένα εθνικό θέμα μείζονος σημασίας, τότε η ΝΔ θα χάσει την κοινωνική συναίνεση για να προκαλέσει εμπλοκή στην εκλογή του Προέδρου. Και είναι πολύ πιθανό τότε να μην τολμήσει να σύρει την χώρα σε εκλογικά τερτίπια τύπου 89.

Όπως και να 'χει είναι μια αμφίρροπη τραμπάλα.

Related Posts with Thumbnails