Σύνταξη στα 68 από τους Τόρις, επιμένουν Θατσερικά ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Σύνταξη στα 68 από τους Τόρις, επιμένουν Θατσερικά

10 Οκτωβρίου 2009

Σύνταξη στα 68 από τους Τόρις, επιμένουν Θατσερικά

Τελικά τα νεοφιλελεύθερα βαμπίρ στην Βρετανία φαίνεται ότι αυξάνονται και πληθύνονται. Με την κυβέρνηση Μπράουν να υστερεί δραματικά στις δημοσκοπήσεις, τον Βρετανικό Τύπο να σιγοντάρει αναφανδόν τους συντηρητικούς Τόρρις, η παράταξη του Κάμερον και της πρώην πρωθυπουργού Θάτσερ, προετοιμάζει το κλίμα προβολής των φιλελεύθερων προτάσεων του.

Aίσθηση προκαλούν οι δημόσιες προτάσεις του Καγκελάριου των Τόρις Osborne, ο οποίος προτείνει ηλικία συνταξιοδότησης 68 για τους άνδρες και 64 για τις γυναίκες, ισχυριζόμενος ότι θα εξοικονομηθούν κεφάλαια 13 δισ. λιρών, με σκοπό την συρρίκνωση του ελλείματος που φτάνει τα 200 δισ. με ορίζοντα το 2016. Επιχειρηματολόγησε υπέρ της υιοθέτησης ανασφάλιστης εργασίας για τους νέους, ισχυριζόμενος ότι έτσι θα ανοίξουν πολλές θέσεις απασχόλησης και ότι θα λυθούν τα χέρια στους επιχειρηματίες επειδή θα απελευθερωθούν από το βάρος των ασφαλιστικών εξόδων. Στο ίδιο μήκος πρότεινε συνεχιζόμενη κατάρτιση και εκπαίδευση κατά το ήδη εφαρμοζόμενο μοντέλο ώστε να απορροφείται το πρόβλημα απασχόλησης των νέων.

Στο ίδιο λοιπόν και ακόμη χειρότερο φιλελεύθερο μοντέλο επενδύουν οι Τόρις, παρόλη την γενική και παγκόσμια κατακραυγή που αυτό έχει δεχτεί λόγω της διαρθρωτικής κρίσης.

Related Posts with Thumbnails