Η Αριστερά πρωταγωνιστής στο μέτωπο του '40. ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Η Αριστερά πρωταγωνιστής στο μέτωπο του '40.

29 Οκτωβρίου 2009

Η Αριστερά πρωταγωνιστής στο μέτωπο του '40.

Επειδή πολλά blogs έχουν ηθελημένα πασχίσει από απώλεια μνήμης, σε αυτό το πόστ θα θυμίσουμε τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι η Αριστερά κουβάλησε το μεγαλύτερο βάρος του σταυρού της Εθνικής Άμυνας απέναντι στους Ιταλούς. Και αυτό έγινε παρόλο που το καθεστώς Μεταξά κυνηγούσε και βασάνιζε χιλιάδες αγωνιστές, παρόλο το ταξικό μίσος του φασιστικού καθεστώτος απέναντι στους Αριστερούς. Ας θυμίσουμε λοιπόν το γράμμα του γ.γ. του ΚΚΕ από τις φυλακές της Κέρκυρας, εκεί που τον είχε στείλει η χούντα του Μεταξά ως παράνομο και εθνικό μειοδότη, με το οποίο καλούσε σύσσωμο τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί στους εισβολείς, ενώ ζητούσε παράλληλα να εντείνει τους αγώνες του για την αποκαθήλωση της δημοκρατίας στην χώρα μας. Ο Ζαχαριάδης δεν παύει παρά να είναι ένας αμφισβητίσιμος ηγέτης και μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα. Το γράμμα του όμως αποτελεί μία πρώτιστη απόδειξη ότι οι Αριστεροί παρόλο που ήταν οι κυνηγημένοι αυτής της χώρας, έσυραν πρώτοι το φορτίο της Αντίστασης, όπως άλλωστε έγινε και μετά επί Κατοχής με την ίδρυση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Αυτή η πατριωτική πίστη και ο αγώνας της Αριστεράς ανάγκασαν τον φασίστα Μεταξά να σύρει την μάχη της Αντίστασης στην Βούλγαρο-Ιταλο-Γερμανική εισβολή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι επίγονοι του Μεταξά στην δεύτερη επίθεση των Γερμανών, δεν είχαν κανένα ενδοιασμό και βεβίασαν την παράδοση του ετοιμοπόλεμου ελληνικού στρατού στις φασιστικές ορδές. Ότι αν δεν ήταν στην εξουσία αυτά τα φασιστικά ανδρείκελα, η άμυνα των Ελλήνων απέναντι στην Γερμανική εισβολή θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη και επιτυχής.


 Το γράμμα του Ζαχαριάδη από τις φυλακές Κέρκυρας, που καλεί όλους τους Έλληνες να πολεμήσουν με αυτοθυσία τους Ιταλούς εισβολείς:
"Ανοιχτό γράμμα Προς τον Ελληνικό Λαό.
Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και να την εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για την λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες.
Ο Λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικό – απελευθερωτικό, ενάντια στον φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικό – απελευθερωτικού αγώνα.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα.
Στον πόλεμο αυτόν που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο Λαό και επιστέγασμα για τον σημερινό αγώνα πρέπει να είναι μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς. Λυτρωμένη από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση, με ένα πραγματικό παλλαϊκό πολιτισμό.
Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα’ ναι νίκη της Ελλάδας και του Λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας."
Αθήνα 31 Οκτωβρίου 1940

Related Posts with Thumbnails