Εφραίμ στο κελί 33.. με αναστολή ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Εφραίμ στο κελί 33.. με αναστολή

10 Οκτωβρίου 2009

Εφραίμ στο κελί 33.. με αναστολή


Καταπέλτης η απόφαση του Εφετείου Θράκης για την Δικαστή (που πλέον είναι εφέτης Σύρου- εξορία δηλαδή) Ψάλτη, και τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο. Χαρακτηρίζοντας την υπόθεση μέγιστο σκάνδαλο που ξεπερνά σε κεφάλαια κατά 10 φορές το σκάνδαλο Κοσκωτά, τελικά καταδίκασε την Δικαστή για παράβαση καθήκοντος και τους υπόλοιπους για ηθική αυτουργία, αποδίδοντας ποινή 15 μηνών φυλάιση στον έκαστο με αναστολή.

Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψιν την δικογραφία τις καταθέσεις και ανακρίσεις των εμπλεκομένων, αποφάνθηκε ότι παραπλανήθηκε το Δημόσιο με την μην δημοσιοποίηση της απόφασης, η οποία άφησε ανοικτό πεδίο δράσης στους κατηγορούμενους.

Ο Εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Φλωρίδης, δήλωσε ότι το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φαίνεται να είναι η Δικαστής Ψάλτη, καθώς απέκρυψε με δόλο την απόφαση δικαίωσης υπέρ του Δημοσίου, σιγοντάρωντας έτσι την ανταλλαγή των κτημάτων της λίμνης Βιστωνίδας με χρυσά φιλέτα στην Χαλκιδική. Θεωρεί ότι με μη νόμιμους τρόπους η Μονή Βατοπαιδείου εξασφάλισε κοντά στα 27000 στρέματα, ενώ τα χρήματα της ανταλλαγής τα διοχέτευσε σε οφ-σόρ εταιρείες για ιδιωτικό πλουτισμό. Χαρακτηριστικά σε κατάθεση του νομικού συμβούλου ελέχθηκαν τα εξής "Αν ξέραμε ως δημόσιο ότι κερδίζαμε δεν θα βγάζαμε την απόφαση για την ματαίωση είπε ο νομικός σύμβουλος." Ενώ σε άλλη κατάθεση ο πατήρ Ευδόκιμος παραδέχεται στην κατάθεσή του ότι καθυστερούσαμε την έκδοση απόφασης μέχρι να τα βρούμε. Μη δημοσιεύεις την απόφαση έλεγαν στην δικαστή είμαστε κοντά στους υπουργούς θα τα βρούμε. Όπως ξαναείπαμε ο όγκος της υπόθεσης ξεπερνάει κατά πολύ την υπόθεση Κοσκωτά που άφησε παρακαταθήκη 3 συγκυβερνήσεων, κυβερνητικής αστάθειας και αλλεπάλληλων εκλογών.Χαρακτηριστικό είναι ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δεν εκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Μετά από την ανάλυση όλων των παραπάνω τραγελαφικών και βρώμικων καταθέσεων, το Εφετείο Θράκης καταδίκασε τους τρείς κατηγορούμενους, οι οποίοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο για να ασκήσουν αίτηση αναίρεσης.

Related Posts with Thumbnails