Ζήλεψε τις δίκες του 30,του παππού του Στάλιν.. ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Ζήλεψε τις δίκες του 30,του παππού του Στάλιν..

13 Οκτωβρίου 2009

Ζήλεψε τις δίκες του 30,του παππού του Στάλιν..
Συμβαίνουν και αυτά, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες, η διαστροφή να επιβιώνει δεκάδες χρόνια μετά και να υπερασπίζεται την υστεροφημία ένός γενοκτόνου δικτάτορα. Η διαστροφή με μία γεύση ιλαρότητας και ασόβαρης συμπεριφοράς, ήταν που οδήγησε τον εγγονό του Ιωσήφ Στάλιν να χάνει τη νομική υπόθεση αποκατάστασης της φήμης του σοβιετικού δικτάτορα. Έχασε μια ιλαροτραγική νομική υπόθεση που ήλπισε θα αποκαθιστούσε τη δολοφονική φήμη του σοβιετικού δικτάτορα μεταθανάτια, λές και ένα δικαστήριο μπορεί να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις γενοκτονίες του λαού των Ποντίων και τόσων άλλων εθνοτήτων, αλλά και πολιτκών προσωπικοτήτων που τα αδιάψευστα στοιχεία κατα μαρτυρούν.

Ο κ. Dzhugashvili, που ζει στη γειτονική Γεωργία και ο οποίος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στην δίκη(μάλλον γιατί κατάλαβε πόσο γελοία είναι η προσπάθεια του), ισχυρίστηκε ότι ένα άρθρο στην Νόβα Γκαζέτα είχε προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπεια(?) του πρώην συγγενή του.
Συγκεκριμένα, στάθηκε στο ζήτημα σύμφωνα με το οποίο ο Στάλιν είχε υπογράψει προσωπικά το ένταλμα θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων « εχθρών του κράτους», οι οποίοι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια των «μεγάλων δικών» τη δεκαετία του '30.


Η νομική ομάδα του κ. Dzhugashvili υποστήριξε ότι ο Στάλιν δεν υπέγραψε προσωπικά τα εντάλματα, ότι πολλοί από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν πραγματικοί εχθροί του κράτους και ότι κάποιοι άνθρωποι με άρρωστες προθέσεις είχαν δυσφημίσει την εικόνα του δικτάτορα άδικα από το θάνατό του το 1953(σσ βέβαια αυτοί που το κάναν ήταν όλοι τους συνεργάτες του, ενώ ο εγγονός του ούτε που τον έχει ποτέ δει).
Ο εγγονός του Στάλιν, γιος του κ. Dzhugashvili, ισχυρίστηκε ότι ο Στάλιν ήταν θύμα μιας «ιστορικής προπαγάνδας»(σσ και οι υπόλοιποι θύματα του Στάλιν). Το Novaya Gazeta απόρησε με την προθυμία του δικαστηρίου ακόμη και να εξετάσει μια τέτοια υπόθεση.
Χθες ο Yury Mukhin, δικηγόρος του κ. Dzhugashvili, είπε ότι ήταν εξαγριωμένος με την απόφαση. «Δεν περιμέναμε να αποφασιστεί κάτι καλύτερο» είπε, και υποστήριξε ότι ο δικαστής ήταν προκατειλημμένος εναντίον τους.
Μια σκληροπυρηνική ομάδα ηλικιωμένων υποστηρικτών του Στάλιν φώναξε «ντροπή» έξω από το δικαστήριο όταν η απόφαση έγινε γνωστή.
«Αυτό που έπρεπε να γίνει, όντως και συνέβη» δήλωσε ο Anatoly Yablokov, συντάκτης του άρθρου της Novaya Gazeta και κατηγορούμενος όπως και η ίδια η εφημερίδα. «Είναι μια νόμιμη απόφαση.»
Μα τι δυστυχία και πόσο κρίμα ο δικαστής να μην είναι ο ίδιος με αυτούς του 1930. Τι χαρές θα κάναν κάποιοι τιμητές των ανθρωπίνων εγκλημάτων της ιστορίας.

Related Posts with Thumbnails