Πρόταση πολιτισμού για τον Χειμώνα ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Πρόταση πολιτισμού για τον Χειμώνα

27 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόταση πολιτισμού για τον Χειμώνα


Οι θεατρόφιλοι του φετινού Χειμώνα και κυρίως το θυληκό φύλο θα γίνουν μάρτυρες μιας ευχάριστης και αναπάντεχης έκπληξης..Μιας έκπληξης ωστόσο που μάλλον θα επισκιάσει τις φιλότιμες και αξιοπρόσεκτες προσπάθειες του συγγραφέα-ψυχολόγου Ανδρέα Κεβόπουλου που επιμελείται μιας καινοτομικής παράστασης ψυχοκοινωνικού δράματος πραγματικά πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Η ευχάριστη έκπληξη λοιπόν είναι η συμμετοχή στο θεατρικό έργο του Τζόνι Ντέπ.... μέσω του σωσία του βέβαια Τόνη Κελεπίδη ο οποίος με την κατάλληλη ενδυμασία παίρνει δικαίος τον ρόλο του σωσία. Η ομοιότης του καλλιτέχνη είναι χαρακτηριστική και είναι διόλου απίθανο να κατακλειστεί η σκηνή από παράφρονες νεανίδες-λάτρεις του χολυγουντιανού ηθοποιού.

Ελπίζουμε αυτό το γεγονός να μην επισκιάσει τον σκοπό αυτού του έργου που είναι εξαιρετικά φιλόδοξος , και συνίσταται στην συμμετοχή των θεατών στην πλοκή του έργου μέσω υποκριτικών αυτοσχεδιασμών και αναπαράστασης χαρακτήρων. Σύμφωνα με τον συγγραφέα αποτελεί ένα είδος ψυχολογικής άσκησης του θεατή, με σκοπό είτε να αρθεί μια προηγούμενη τραυματική εμπειρία, είτε να αντιμετωπιστεί μια υπάρχουσα προσωπική κατάσταση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε πώς θα αποδοθεί αυτή η προσπάθεια σκηνοθετικά από την σκηνοθέτιδα της παράστασης Κομπολίτη Αφροδίτη, καθώς και την..θεατρική αυτή την φορά εμφάνιση της πληθωρικής ξανθιάς Άννας Ίρις.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τις 8 Οκτωβρίου 2009 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2010 στο θέατρο "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ" (Παραμυθίας 27, Κεραμεικός).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Κεβόπουλος Σταύρος
Σκηνοθεσία: Κομπολίτη Αφροδίτη
Σκηνικά: Βέργη Δήμητρα
Μουσική: Ξυπνητός Λάμπρος
Οργάνωση παραγωγής: Καλοζύμη 'Αντζελα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΑΝΝΑ ΙΡΙΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
ΟΛΓΑ ΚΑΝΛΗ
ΤΟΛΗΣ ΚΕΛΕΜΙΔΗΣ

Related Posts with Thumbnails