Από την Ανάπλαση στο πνίξιμο της Καισαριανής! ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Από την Ανάπλαση στο πνίξιμο της Καισαριανής!

27 Σεπτεμβρίου 2009

Από την Ανάπλαση στο πνίξιμο της Καισαριανής!

Πηγή: ΕΔ ΤΕΕ 21/9/2009
Επεξεργασία:Ζώης Διονύσης

Επειδή η ώρα των βουλευτικών εκλογών είναι καθοδόν και η ώρα των δημοτικών εκλογών απέχει λιγότερο από χρόνο, ας ενημερωθούν οι δημότες του Υμηττού για τα μεγαλόπνοα σχέδια που στοχεύουν να βουλιάξουν την καθημερινότητα της περιοχής μας, να "τακτοποιήσουν" πλήρως το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον του Υμηττού. Σε αυτούς που περιοδεύουν στις συνοικίες μας (Ζωγράφου,Καισαριανή,Ιλίσια,Γουδί, Βύρωνας ,Παγκράτι, Ηλιούπολη) και που ουκ ολίγοι ζητάνε την στήριξη μας, ας τους απαντήσουμε με τον παραπάνω χάρτη. Οι σχεδιασμοί είναι κάτι παραπάνω από εφιαλτικοί γιαυτό ας τιμωρήσουμε μια και καλή τους εμπνευστές του εφιάλτη.
Το παραπάνω σχέδιο είναι η μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής δημοσιευμένη στο ΕΔ του ΤΕΕ, το οποίο (ΡΣΑ) πήρε αναβολή όχι φυσικά γιατί κατάλαβαν ότι προκαλούν συγκοινωνιακή θύελλα στον Υμηττό.Κάθε άλλο. Ανέβαλαν την έγκριση του λόγω των πυρκαγιών στην ΒΑ Αττική με σκοπό όπως υποστηρίζουν να γίνει πιο προσεκτικό στην περιβαλλοντική προστασία της Πεντέλης. Βέβαια ο περιβαλλοντικός όλεθρος της Πεντέλης δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να απειλούν την εξαφάνιση του Υμηττού και την μετατροπή του σε κύριο οδικό άξονα όλης της Ανατολικής Αττικής !
Στον παραπάνω χάρτη οι κόκκινοι κύκλοι συμβολίζουν τα οικιστικά κέντρα μείζονος οικονομικής και οικιστικής σημασίας με το παρών σχέδιο της Αττικής αλλά και την προβλεπόμενη κοινωνική ανάπτυξη. Ο πρώτος κύκλος είναι φυσικά το Αεροδρόμιο Ελύθεριος Βενιζέλος στα Σπάτα με τους εκατομμύρια επισκεπτες του τον χρόνο.Ο δεύτερος κύκλος είναι η νέα βιομηχανική, εμπορική και εκθεσιακή ζώνη της Αττικής που περιλαμβάνει τις συνοικίες Γλυκά Νερά,Παιανία, Ανθούσα , Παλλήνη, Γέρακας. Η συγκεκριμένη ζώνη συγκεντρώνει διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς, η συμφόρηση των οποίων είναι δεδομένη. Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος αποτελεί την δυναμική παραθεριστική ζώνη της ΒΑ Αττικής.
Βάσει του σχεδίου του ΡΣΑ, και με την υλοποίηση της Σήραγγας του Υμηττού είναι πλέον φανερή η στόχευση του ΥΠΕΧΩΔΕ, αυτή η σήραγγα να καταλήγει στην Καισαριανή με σκοπό την είσοδο στο Κέντρο. Πλέον είναι πραγματικότητα η μετατροπή της Καισαριανής σε κύρια οδική αρτηρία μιας διογκωμένης κυκλοφοριακής πλυμμηρίδας.
Όπως οι ίδιοι ανερυθρίαστα δηλώνουν οι μελέτες έχουν σαν σκοπό:
" την κατασκευή συνδετικού Άξονα από τον Α/Κ Σακέτα μέχρι την Ούλωφ Πάλμε μήκους 3.8 χιλιομέτρων.Το τμήμα εντός του Πανεπιστημίου είναι υπόγειο.Τα 1.7 χιλιόμετρα που αφορούν στον οικιστικό ιστό του δήμου Καισαριανής και στο Πανεπιστήμιο δημιουργούνται ως υπόγειο έργο."
Η φρενίτιδα μερικών εισηγητών δεν περισσεύει. Αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια θα μιλάμε πλέον σίγουρα για την μοναδική πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη που η ζώνη ακαδημαικής λειτουργίας τέμνεται από τον άξονα εξυπηρέτησης κυκλοφορίας τόσο της εμπορικής, της βιομηχανικής και της τουριστικής ανάπτυξης.
Σας ευχαριστούμε κύριοι, είσαστε και με βούλα ανίκανοι!!!

Ζώης Διονύσης
Βa.& Msc. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ ΔΠΘ
Msc Συστήματα Αυτοματισμού ΕΜΠ

Related Posts with Thumbnails