6 εντυπώσεις.. ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: 6 εντυπώσεις..

21 Σεπτεμβρίου 2009

6 εντυπώσεις..

Καταρχήν πολλές φωνές έτρεξαν να υποβαθμίσουν το περίφημο debate και αγωνίστηκαν για να το δυναμιτίσουν προτού κάν αυτό γίνει. Απο την μία οι ενστάσεις πολιτικών κομμάτων που έγιναν καθαρά στο πεδίο της επικοινωνιακής εντύπωσης, και από την άλλη οι συστάσεις ενός-δύο δημοσιογράφων οι οποίοι είτε εκτελούσαν τις οδηγίες των κομματικών τους επιτελείων είτε απλά στόχευαν σε έναν πιο ισχυρό ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι. Κοινός τόπος ότι η αλαζονεία απο μεριάς κάποιου δημοσιογράφου ήταν παραπάνω από περίσσεια τόσο πρίν το debate όσο και κατά την διάρκεια. Όπως και το πικρό συμπέρασμα μιας μιντιακής παρέμβασης η οποία καρπώνει αυθαίρετα κομμάτι της θεσμικής και αιρετής εξουσίας.

Κατά τα άλλα ας παραθέσω κάποιες αυθόρμητες εντυπωσεις από την συζήτηση:

Κ.Καραμανλής

Σίγουρα πολλοί θα σημείωσαν την αδυναμία του πρωθυπουργού να απαντήσει στο ερώτημα της εργασιακής κατάστασης των συμβασιούχων Stage. Είτε δεν γνωρίζει μετά από 5,5 χρόνια ποια είναι η πραγματικότητα σε αυτούς τους εργαζομένους είτε δεν θέλησε να "δώσει" την εικόνα πρωθυπουργού που παραδέχεται δημόσια την ένδοια των 500 ευρώ με την οποία ανταμείβει αυτούς τους υπαλλήλους. Εντπυπωση δημιούργησε και το ότι υπερασπίστηκε την πολύχρονη απασχόληση σε τέτοια προγράμματα των ίδιων υπαλλήλων, ενώ σαφέστατα η οδηγία δίνει σε αυτά τα προγράμματα χαρακτήρα εκπαιδευτικό και σίγουρα όχι παραπάνω απο 1,5 χρόνο.

Γ.Παπανδρέου

Αμφισβήτησε την δυσαρέσκεια της Ρωσίας σχετικά με τις δηλώσεις του για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, αλλά και το ότι η στάση του θα ευνοεί τα αμερικανικα συμφέροντα. Ξεκαθάρισε ότι ακόμα στηρίζει την θεσμοθέτηση ιδιωτικών αλλά μη κερδοσκοπικών κατά τον ίδιο πανεπιστημίων διαβεβαιώνοντας ότι θα στηρίξει την δημόσια παιδεία με εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις. Απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι δεν περιόρισε την τουρκική προκλητικότητα από το 2004 και απείλησε την χρήση βέτο στην Τουρκία τους ερχόμενους μήνες της ευρωπαικής της αξιολόγησης.

Α. Παπαρήγα

Σε ερώτηση του κ.Σρόιτερ σχετικά με τα αυθαίρετα, διευκρίνησε ότι από τα 1.5 εκατομμύρια των αυθαίρετων κατασκεύων, στοχεύει στην κατεδάφιση μόνο των πολυτελών κατοικιών και ότι οι υπόλοιπες κατασκεύες δεν θα πρέπει να θεωρούνται παράνομες ή θα πρέπει να αντικατασταθούν με εργατικές πολυκατοικίες. Αμφισβήτησε με ερώτηση στον κ.Παπανδρέου την ικανότητα υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων λόγω διαφόρων διεθνών συνθηκών που έχουμε σαν κράτος δεσμευτεί.

Α.Τσίπρας

Απέδωσε στον κ.Παπανδρέου διγλωσσία σχετικά με τον δηλωμένο εργασιακό μεσαίωνα επ'αφορμής της περίπτωσης Κούνεβα και κατά τον ίδιο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απασχόληση. Υπερασπίστηκε σε πολλές ερωτήσεις τις εξεγέρσεις του Δεκεμβρίου εξηγώντας το κοινωνικό πλαίσιο που τις γέννησαν.

Καρατζαφέρης

Του αποδόθηκε σε πολλές ερωτήσεις πολιτικός καιροσκοπισμός τον οποίο ξόρκισε όχι και πολύ πειστικά όπως στο παράδειγμα του κ.Σημίτη. Έκανε ερώτηση εντυπωσιασμού στον κ.Καραμανλή σχετικά με την δημοσκοπική και εκλογική του αποτυχία. Εμφανίστηκε σαν ένα ναπολιτάνικο παιδί που έφυγε από μικρό στο Σικάγο για το μεροφάι, και που τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων και της επιτυχίας του. Δεν εξήγησε αναλυτικά την χρόνια εκτροφή του στο τζάκι του κ.Μητσοτάκη τον οποίο τώρα βάζει σε κάδρο συνωμοσίας.

Χρυσόγελος

Τόνισε πολλάκις σύγχρονα αναπτυξιακά πρότυπα όπως τη πράσινης οικονομίας. Προσπάθησε τεχνηέντως να αποφύγει παλαιότερες εθνικές θέσεις του κόμματος του.Στάθηκε στην περιβαλλοντική μόλυνση ορισμένων περιοχών και προσπάθησε να αμυνθεί σε αιτιάσεις άλλων κομμάτων που θεωρούν ότι ήδη εκφράζουν τις απόψεις των οικολόγων.

Related Posts with Thumbnails