Εχει πολλα μαξιλαρια ο κατηφορος μας.. ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Εχει πολλα μαξιλαρια ο κατηφορος μας..

19 Απριλίου 2009

Εχει πολλα μαξιλαρια ο κατηφορος μας..

Τετοιες ωρες ειναι που στο μυαλο ενος πρωθυπουργου γυρναει συνεχως η σκεψη οτι τελικα στο Μεγαρο Μαξιμου επρεπε απο την αρχη να συστηθει ως σωφερ και οχι ως νικητης των προσφατων εκλογων.Και αυτο γιατι η θεση του ειναι πιο δυσκολη απο ποτε , οι συγκυριες πιο δυσοιωνες και απο Σοβιετικο παγετωνα ενω η καρεκλα του Πρωθυπουργου εχει να τριξει τοσο πολυ απο την εποχη του Ανδρέα το 89.Και εντάξει ο Αντρέας είχε ακόμα τότε τον αέρα του αντιδεξιου σταυροφορου.Στην εποχη μας ομως που την κεφαλη κλιναι όταν στην γωνία σε περιμένουν σκάνδαλα, δικαστές, Ευρωπαική επιτροπή και δελφίνοι ετοιμοι ανα πασα στιγμή να σε φαλλαγγίσουν;
Και ομως ολα αυτα, παλι δεν πτοουν το κυβερνητικο στρατοπεδο. Μαλλον θα τα θεωρει εσωτερικη καταναλωση για να γεμιζουν ωρες τα νυχτερινα δελτια και να ενεργοποιούνται τα φιλοκαραμανλικα αντανακλαστικά του κόσμου από τον κυβερνητικό λήθαργο. Γιατι γνωρίζει το ίδιο καλύτερα τα δίχ(κ)τυα του πολιτικου σκηνικού, πόσο ατελείωτα, πυκνά και αλληλοδιαπλεκόμενα είναι, πόσες αράχνες (συν)έπλεξαν τον ιστό της πρόσφατης πολιτικής μας ζωής ώστε η πρωθυπουργική καρέκλα να πέφτει πάντα στα μαλακά.
Το πρώτο μέρος του πρωθυπουργικού σχεδίου "SAVE KARAMANLIS" εχει ηδη μπει σε ενεργοποίηση.Οι δικαστικές υποθέσεις της SIEMENS που τεχνηεντως την προηγουμενη περίοδο είχαν παραμείνει στο συρτάρι, επανέρχονται στην επιφάνεια απο τα φιλοκυβερνητικα στρατοπεδα υλοποιώντας αυτό το σχέδιο. Το σχέδιο της διπλής αντεπίθεσης εσωτερικής και εξωτερικής. Όντας στην γωνία λόγω της υπόθεσης Παυλίδη, και περιμένοντας την λαιμητόμο του πορίσματος της προανακριτικής, ξαφνικά τα χερια του λύνονται και σε ρόλο απολογητή επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.Διπλό χτύπημα δηλαδή σε εχθρό και δελφίνο.Ολως τυχαίως;
Το σενάριο όμως έχει και δεύτερο μέρος κομμάτια του οποίου θα ξετυλιχθούν ίσως και αυτήν την εβδομάδα.Γιατι διευκρίνισα ότι οι αράχνες φρόντισαν να πλέξουν τον ιστό σε σταυρωτό πλέγμα. Δείτε την ευκολία με την οποία επέλεξε η κυβερνητική γραμμη την λύση της κατα συνείδησης ψηφοφορίας για την υπόθεση.Δεν είναι ύποπτη;Κάθε φιλύποπτος αναλυτής θα συμπέραινε ότι η κυβέρνηση έχει βρεί τρόπους να πέσει στα μαλακά.Το πρώτο και εύκολο μαξιλάρι είναι σαφώς η στήριξη του ΛΑΟΣ, την οποία με μεγάλη προσπάθεια προετοίμασαν όλο αυτό το διάστημα αποκαθηλώνοντας τον ακροδεξιό χαρακτηρισμό του.
Το βασικό πλέγμα του ιστού όμως, βρίσκεται στις υπόγειες συμφωνίες που ακόμα δεν έχουν τύχει και μπορεί ποτε να μην τύχουν δικαστικής ερευνας.Εκεί κρύβεται λοιπόν η υπόθεση της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" που η πρόσφατη υπόνοια/διαρροή περί δικαστικής έρευνας έστεκε σαν μακάβρια απειλή για το γνωστό εμπλεκόμενο κόμμα.Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το ίδιο αυτό κόμμα φρόντισε να μην ξεκαθαρίσει από την αρχή την στάση που θα τηρήσει στην προανακριτική. Γνωρίζει ότι αυτή της η αναποφασιστικότητα λειτουργεί διαπραγματευτικά υπέρ της,ώστε να πουλήσει την ουδετερότητα της με το μόνιμο θάψιμο της υπόθεσης Γερμανος που την απασχολεί.
Φρόντισε λοιπόν ο πρωθυπουργός να κοιμάται ήρεμα σε δυο μαξιλάρια. Τον δυσφορούμενο όμως κόσμο καμμία επικοινωνιακή τακτική δεν μπορεί να αποσιωπήσει.

Related Posts with Thumbnails