ΑΞΙΟΣ ΚΑΘΟΛΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: ΑΞΙΟΣ ΚΑΘΟΛΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

25 Οκτωβρίου 2008

ΑΞΙΟΣ ΚΑΘΟΛΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου και τα συγχαρητήρια μου στον κ.Κουβέλη,οι πολιτικές πρωτοβουλίες και νομοθετικές επισημάνσεις του οποίου απέτρεψαν χθές την ψηφοφορία για προανακριτική χθές στην Βουλή.

Με μια πρωτοφανή προσπάθεια καταστρατήγησης των θεσμών και συγκάλυψης των σκανδάλων,ο κ.Σιούφας με σαφή κυβερνητική εντολή επιχείρησε το δίχως αλλο την διεξαγωγή της ψηφοφορίας,αφού με την εκ των προτέρων γνωστή (λόγω απουσίας της συμπολίτευσης) αρνητική απόφαση της ψηφοφορίας,θα οδηγούσε σε αδυναμία εκ νέου ψηφοφορίας για σύσταση προανακριτικής,και κατά συνέπεια την παραγραφή των αδικημάτων.

Ενώ λοιπόν ο κ.Κουβέλης επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής άρθρο 155 παρ.6 και με την ερμηνεία του απο τον κ.Κουβέλη ισχυρίστηκε ότι η ψηφοφορία δεν είναι εφικτή,ο κ.Σιούφας αντίτεινε άλλη ερμηνεία θεωρώντας ότι δεν υπάρχει θέμα απαρτίας.Οι ισχυρισμοί του κ.Σιουφα δείχνουν εμφανέστατα την πρόθεση της κυβέρνησης για συγκάλυψη που δεν αρκέστηκε στην ομολογία ενοχής με την απουσία απο την συζητηση,αλλά επιπλέον επιχείρησε την αποφυγή της προανακριτικής με εντολοδόχο τον κ.Σιούφα.

Η στρατιά των "αναγνωρισμένων" συνταγματολόγων του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε την κατάλληλη απάντηση,οπότε χρειάστηκε η εκ νέου παρέμβαση του κ. Κουβέλη,καταθέτοντας επιπλέον το άρθρο 73 παρ.4 και 6 που επιβάλλει την ακύρωση της ψηφοφορίας.Μηδαμινή επίσης ήταν και η συμβολή του ΚΚΕ στην ακύρωση της ψηφοφορίας.

Αυτές οι ενέργειες λοιπόν διέσωσαν την αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη του πολιτικού συστήματος.Μένει να δούμε ,αν θα ψηφιστεί εντέλει η προανακριτική μεταγενέστερα ώστε να αποδοθούν οι ποινικες ευθύνες. 

Related Posts with Thumbnails