ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ

15 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ

  Σήμερα ημέρα Δευτέρα 13/11/08 ,με την πρωτοβουλία της παράταξης του Δημάρχου αλλά και με την συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ τα γραφεία του Υπ.Πε.Χω.Δε. Χαρ.Τρικούπη και Λ.Αλεξάνδρας στις 10:00 , με στόχο την συνάντηση αντιπροσώπων του Δήμου με τον Υπουργό και την κατάθεση αιτημάτων σχετικά με την παράκαμψη της Εθν.Αντιστάσεως ώστε να μειωθεί ο κυκλοφοριακός του φόρτος που χρόνια μας ταλαιπωρεί και απειλεί ακόμη και με τις ζωές των συνδημοτών μας.
  Η μαζικότητα της συγκέντρωσης χαρακτηρίζεται με την προσωπική μου γνώμη ως μέτρια με εμφανή την απουσία της νεολαίας του δήμου μας. Ωστόσο η παρουσία κάπου 60 ατόμων ήταν ικανή να κάνει δεκτή άμεσα (παρόλο την πολύμηνη αδιαφορία του Υπουργείου απέναντι στις επιστολές του Δημάρχου γύρω απ’το ζήτημα ) την συνάντηση του Δημάρχου και μιας 5μελής αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υφυπουργό του ΥΠΕΧΩΔΕ καθότι ο Υπουργός απουσίαζε.
   Η συνάντηση διήρκησε κάτι λιγότερο από μια ώρα , και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου , το Υπουργείο δεσμεύτηκε συνάντηση του Δημάρχου με τον ίδιο τον Υπουργό κ.Σουφλιά σε διάστημα ενός μηνός από σήμερα , και στην οποία συνάντηση θα παρουσιάσει ο υπουργός όλα τα σχέδια και τις προτάσεις του γύρω από την κατασκευή παρακαμπτήριας οδού η οποία θα απελευθερώνει την Εθν.Αντιστάσεως από το κυκλοφοριακό της βάρος που ευθύνεται κυρίως λόγω ενός ανορθόδοξου και αυθαίρετου σχεδιασμού της Αττική Οδού, η οποία τροφοδοτεί τεράστιο όγκο κίνησης στην περιοχή της Καισαριανής.
Αυτό που κατά την αποψή μου δεν ειπώθηκε και δεν διευκρινίστηκε από το Υπουργείο , είναι αν οι νέοι κυκλοφοριακοί σχεδιασμοί θα συμπεριλάβουν τα αιτήματα και τις επισημάνσεις των δημοτών ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή , ή αν οι σχεδιασμοί θα ακολουθήσουν την χρόνια πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων με αυθαίρετους σχεδιασμούς και υλοποιήσεις έργων στους οποίους η καθημερινότητα των συμπολιτών μας θα αποτελεί μια αδιάφορη παράμετρος.
  Αν το Υπουργείο διαθέτει ειλικρινείς προθέσεις για εποικοδομητικό διάλογο και δημιουργική συναίνεση , οφείλει να συστήσει άμεσα μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και αντιπροσώπων τόσο του Υπουργείου όσο και του Δήμου , η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποσυμφόρησης της κυκλοφοριακής οδού της Καισαριανής.
  Τέλος να σημειώσω ότι πέρα από την παρουσία δημοσιογράφων εντύπων τοπικής κυκλοφορίας , υπήρξε και παρουσία δημοσιογράφων άλλων πρακτορείων ειδήσεων ,πράγμα θετικό ώστε να αποκτήσει το ζήτημα την απαραίτητη δημοσιότητα.

Related Posts with Thumbnails