Επιστολη του δημαρχου Καισαριανης Σπ.Τζοκα προς το υπουργειο ΥΠΕΧΩΔΕ ~ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ: Επιστολη του δημαρχου Καισαριανης Σπ.Τζοκα προς το υπουργειο ΥΠΕΧΩΔΕ

20 Μαΐου 2008

Επιστολη του δημαρχου Καισαριανης Σπ.Τζοκα προς το υπουργειο ΥΠΕΧΩΔΕ

   Αναδημοσιευουμε την παρακατω επιστολη του δημαρχου Καισαριανης προς τον υπουργο ΥΠΕΧΩΔΕ κυριο Σουφλια σχετικα με το ζητημα του κυκλοφοριακου στον δημο Καισαριανης.Οπως διαπιστωνει κανεις η αδιαφορια απο το υπουργειο σχετικα με το ζητημα της κυκλοφοριακης συμφορησης στην Καισαριανη  ειναι προκλητικη.Με ακομα μεγαλυτερη εκπληξη ομως συνειδητοποιουμε οτι ενω πολλοι βουλευτες της Β'Αθηνων οπως ο κυριος Κυριακος Μητσοτακης εχουν κατα καιρους προεκλογικα και μονο αναφερθει στο ζητημα,αυτην την στιγμη δεν δειχνουν καμμια ευαισθησια στο προβλημα και δεν ασκουν καμμια πιεση στους αρμοδιους,για την οριστικη επιλυση του προβληματος.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 26/3.2008


ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ Κο ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κύριε Υπουργέ,
Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της πόλης μας, ως ύστατο μέσο διαμαρτυρίας ξεκίνησαν από τις 18-5-2007 κινητοποιήσεις με το προσωρινό κλείσιμο του δρόμου της Εθνικής Αντίστασης και συγκέντρωση - διαμαρτυρία μπροστά στα σχολεία ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, καταγγέλλοντας:
- την ολιγωρία της Πολιτείας η οποία έχει καταδικάσει την πόλη μας και την έχει κόψει στα δύο, καθώς δεν προέβλεψε εξόδους της Αττικής Οδού και συνεχίζει να μην λαμβάνει μέτρα.
- Την έλλειψη μέτρων για το φόρο αίματος που καθημερινά πληρώνουνε οι δημότες μας.
- Την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και της ζωής της πόλης μας.
Ζητήσαμε τότε ματαίως άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την κατάθεση των προτάσεων μας, με κύρια αιχμή την υπόγεια – συνδετήρια οδός κατά μήκος της Πανεπιστημιούπολης, για την οποία υπάρχει μελέτη στα χέρια του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ακολούθως συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων με στόχο την επίλυση του προβλήματος. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων ήταν η συγκέντρωση μας στο ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιούνιο του 2007, όπου εκεί o Γ.Γ του ΥΠΕΧΩΔΕ κος Κατσιγιάννης μας υποσχέθηκε ότι σε διάστημα 10 ημερών θα κανόνιζε συνάντηση μας με τον Υπουργό. Έκτοτε πέρασε περίπου ένας χρόνος και η συνάντηση δεν έγινε, ούτε ενημέρωση είχαμε.
Η υπομονή μας πλέον εξαντλήθηκε
Απαιτούμε εδώ και τώρα να λυθεί το πρόβλημα.
Δεν θα ανεχθούμε άλλο τον καθημερινό θάνατο της ιστορικής μας πόλης.
Δεν θα επιτρέψουμε άλλο αίμα στους δρόμους.
Ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι προτάσεις μας έχουν κατ’ επανάληψη σταλούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Στην περίπτωση που συνεχισθεί η άρνηση των αρμοδίων να συζητηθεί και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας δεν μας μένει άλλη λύση από το να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να κλείσουμε τις εξόδους και εισόδους της πόλης μας από την Αττική οδό.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.


Ο Δήμαρχος Καισαριανής

Σπύρος Τζόκας

Related Posts with Thumbnails